Ervaringen

“Grip op je eetgedrag”: ervaring van cliënt Gerda Winkelhorst.
Wat ga je doen als je het advies krijgt om af te gaan vallen voor je gezondheid?
Ik wist wel dat ik te zwaar was en wat mijn grote valkuil was, maar hoe pak je het dan aan?
Eerst hulp gezocht om mijn valkuilen aan te pakken bij Anita Eeltink, EFT-Aalten.
Via Anita bij Praktijk Gezond Gewicht Winterswijk van Renate Grevers terecht gekomen.
Eerst wordt er naar je eetgewoontes gekeken en dan krijg je goede en vooral praktische adviezen. Hoofdzaak is zo min mogelijk suikers en heel veel groente en daarnaast kun je veel variëren: er is dus veel mogelijk.
Daardoor is het goed vol te houden.
Aan het begin kom je regelmatig voor gewicht-controle en de goede en altijd positieve adviezen van Renate, langzaamaan bouw je dan de begeleiding af.

In 10 maand 20 kg aan gewicht verloren: en dit nu vasthouden!

Renate, heel erg bedankt voor je altijd positieve hulp!.

“Gezonde voeding en de balans tussen in- en ontspanning brengt zoveel meer…”.
Cliënt, 28 jaar: Na een lange periode van extreem slecht slapen, hoge koorts en benauwd zijn, kwam ik bij Renate terecht. Samen besproken wat de klachten waren met als doel om weer goed te kunnen slapen. We hebben de voeding aangepast wat van invloed kon zijn op het slapen, en afvallen zou daarbij ook mooi meegenomen zijn. Na enkele weken ging het slapen weer beter, en viel ik ook nog eens af. Door de bezoekjes aan Renate konden we elke keer dingen aanscherpen om het doel toch te behalen. Ook wanneer er tussentijds vragen waren, kon ik die altijd per whatsapp of mail aan haar stellen. Het is totaal geen dieet, maar echt een aanpassing van je levensstijl. Inmiddels zijn we ruim 3 maanden verder, slaap ik i.p.v 1.5 uur per nacht weer 7 á 8 uur per nacht, en ben ik inmiddels 13kg afgevallen. En doordat de basis nu goed is, kan ik dit ook prima blijven volhouden.

Met de cliënt heb ik naar haar voeding, sporten en ontspanning gekeken. Op die manier kon zij weer in balans komen.

“Ik heet Miriam, ben 34 jaar, gelukkig getrouwd en moeder van 2 kinderen”.
“Vorig jaar maart heb ik contact gezocht met Renate. De reden hiervan was, omdat ik heel veel last van mijn darmen had, suikerdips en overgewicht. Ik was NIET opzoek naar een dieet, maar begeleiding hoe ik mijn darmen weer rustig kon krijgen, en een paar kilootjes ervan zou ook fantastisch zijn. Ik heb eerst een 12 weken traject gevolgd, heel langzamerhand ben ik mijn leefstijl gaan veranderen, en heel langzaam gingen er wat kilootjes eraf. Het contact en de begeleiding met Renate was super, als ik ergens tegenaan liep qua voeding of ik bleef op een bepaald moment steken met mijn gewicht dan adviseerde zij mij hoe ik het kon doen. Het is absoluut GEEN dieet, maar een verandering van leefstijl. Na die 12 weken heb ik nog een 5 strippenkaart genomen. Dit is alleen om even te wegen en de buikomvang te meten. In Januari had ik mijn laatste afspraak, en al mijn problemen zijn opgelost en ik heb mijn ideale gewicht bereikt. Toen ik bij Renate kwam woog ik 84,5 kg en was mijn buikomvang 102 cm Nu weeg ik 67 kg en is mijn buikomvang 82 cm. Ook heb ik geen last meer van onrustige darmen en suikerdips meer en heb weer energie”

“Mijn grip op Emotie-eten”, anoniem.
Enkele maanden geleden werd mijn aandacht sterk getrokken door een uitnodiging voor een informatieavond over EFT en Emo-eten. Vooral het begrip ‘emo-eten’ trok mijn aandacht. Ik wist helemaal niet dat het zo heette: overmatige aandacht voor eten, met de bedoeling om me weer iets beter te gaan voelen. Maar dat was wel wat ik had: als ik me weer eens niet goed voelde dan loste ik dat op door maar weer iets te eten. Dan weer voelde ik me zenuwachtig, dan weer bibbers en trillers in armen en benen, dan weer een hongerig gevoel in de maagstreek. Op het laatst was ik daar veel te veel mee bezig: waar ga ik heen en wat ga ik doen en wat moet er dan allemaal wel niet meegenomen worden aan eten en drinken.
Ik had tenslotte het waan-idee dat mijn hele welbevinden af ging hangen van eten en drinken.
De informatieavond van Anita en Renate was voor mij overtuigend en een aantal weken lang ging ik meedoen. Aan mijn Emo-eten zat ook duidelijk een oorzaak “tussen de oren”, nou, daarvoor was ik bij Anita aan het allerbeste adres. Met enkele EFT-sessies met Anita kreeg ik daar weer helemaal goed grip op en – zo kan ik nu zeggen – nu is dat over.
Renate ging mij op een enorm stimulerende manier sturen in mijn eetpatronen en voedingsmiddelen. Eén voorbeeld: ik gebruikte veel teveel suiker; dat is helemaal niet goed.
Mijn voedingsmiddelen werden besproken en ik kreeg van haar veel nuttige tips en ik volgde die (bijna) allemaal op.
En of dat goed bleek te zijn: ik heb nu een evenwichtig en goed getimed eetpatroon en de nare bibbers en shakers en het nare hongergevoel zijn weg. Ik weet nu wat ik het beste kan eten en drinken en wanneer.
En – prachtig meegenomen – mijn iets te hoge gewicht is aan het afnemen en mijn gezondheid is merkbaar aan het verbeteren.
De coaching door Renate over Emo-eten met daarbij EFT door Anita is een voortreffelijke combi gebleken voor mij. Dit alles in 1-op-1 consulten. Geweldig.

“Mijn naam is Jolanda. Ik ben 41 jaar, getrouwd en moeder van 2 kinderen”.
“Ik werk 18 uur in de week als schoonmaakster.
Ik ben begin november bij de praktijk gezond gewicht gekomen, omdat ik zeker 15 kilo te zwaar was. Ik wilde graag afvallen omdat er in mijn familie veel diabetes voorkomt. Het lukte mijzelf niet om de kilo’s kwijt te raken. Bij Renate heb ik nu meer structuur in mijn eet patroon gekregen en ik beweeg nu ook meer. Ik ben intussen al 12 kilo kwijt en het kost me niet echt moeite om het vol te houden. Ik eet nu vaker en maak gezondere keuzes en soms gun ik mezelf wat lekkers. Ik ben heel blij dat ik bij de praktijk van Renate ben terecht gekomen, want ik voel me nu een stuk fitter. Ik ben nu klaar met mijn traject en moet nu zelf de structuur volhouden. Ik heb over een paar maand nog een controle afspraak om dan te kijken hoe het gaat. Ik voel me goed en een stuk gezonder. Door de goede begeleiding van Renate heb ik dat mooi gered!”

Marion, getrouwd en moeder van 4 kinderen
“Lange tijd wilde ik al graag wat kilo’s kwijt en door Renate van Praktijk-Gezond-Gewicht ben ik gezonder gaan eten en meer gaan bewegen.
Ze heeft mij geleerd bewuste keuzes te maken. Renate is voor mij een stok achter de deur. Zeker in het begin appte ze regelmatig. Tijdens de wekelijkse weegmomenten bespraken we wat goed ging en waar ik tegenaan liep. Renate stimuleerde mij goed. Inmiddels heb ik een resultaat behaald waarvan ik niet had verwacht het te bereiken”

Marije (45 jaar), getrouwd en geen kinderen
“Na een periode waar ik door rugklachten en behandelingen aan mijn rug niet veel kon bewegen, werd ik langzaam aan weer zwaarder.
Door de positieve verhalen op Facebook van Praktijk Gezond Gewicht heb ik me aangemeld voor de gezondgewicht check. Wat ik al wist werd duidelijk door het gewicht op de weegschaal. Waardoor het door kwam wist ik ook (teveel eten/snoepen) maar ik had een stok achter de deur nodig om hier wat aan te doen. Na het bijhouden van wat ik een week at, werden er veranderingen aangebracht, zoals uitgebreider ontbijten geen magere melk producten maar halfvolle, geen halvarine maar roomboter. Eigenlijk een stuk lekkerder eten dan ik deed. En hierdoor kreeg ik een voller gevoel en minder zin in zoet. Ik val af draag een kleding maatkleiner, langzaam kom ik weer in de richting van een gezond gewicht. Het zijn kleine aanpassingen met een groot resultaat dat ik iedereen kan aanraden.

Dorien (33 jaar), getrouwd en moeder van 2 kinderen
In september 2014 ben ik begonnen bij Praktijk voor Gezond gewicht Winterswijk. Met als doel om gewicht te verliezen. Vanaf dag 1 was ik super tevreden, had veel meer energie en helemaal gelukkig met mijn nieuwe eetschema.  Door de goede tips en de stok achter de deur van Renate ging het heel goed. De knop was naar jaren nu dan toch ook echt om. Naar vele diëten gevolgd te hebben, heb ik nu helemaal iets wat bij mij past. Structuur, houvast, makkelijk te toepassen en wat betreft tijd heel efficiënt. En het mooiste van alles was de kilo’s gingen er ook vanaf. In 4 maanden was ik 15 kg lichter. Ik ben er nog niet, maar dat komt zeker.

Ilse (37 jaar ) en Marco (45 jaar ) zijn samen gestart bij Renate.
Ik (Ilse) was er klaar mee dat ik niet zelf kon afvallen, geen energie had en mijn darmen onrustig waren. Het was tijd om mijn leefstijl te veranderen.. En dat is gelukt . Ik doe nu elke dag aan beweging naast mijn fulltime baan en mijn nieuwe eetpatroon voelt helemaal goed!
Vanaf de eerste afspraak was ik enthousiast en vast besloten om het vol te houden.
Marco had vaak last van onrustige darmen en vond dat hij ook wat aan zijn buikje moest doen. Ook hem lukte het niet alleen om zich te motiveren om gezonder te eten en af te vallen.
In het begin was het wel lastig om lekker en toch gezond te koken. Maar met adviezen van Renate is het toch gelukt om dit te combineren. Hij heeft nu een heel scala aan kruiden. Door deze te combineren krijgt hij de lekkere smaak aan het eten zonder zout toe te voegen.
Door er samen aan te beginnen was echt een uitkomst!
Je kunt elkaar door moeilijkere momenten heen helpen en stimuleren om de leefstijl vast te houden.
We zijn nu een paar maand verder en we zijn allebei ruim 6 kg afgevallen en 8 cm rond de taille kwijt.We zijn er nog niet helemaal maar gaan met door ons nieuwe eet- en beweegpatroon.
We voelen ons er beter bij, hebben meer energie en onze darmen zijn rustiger geworden.
(Bovengenoemde cliënten hadden bij aanvang gering overgewicht. Hoe dichter iemand bij zijn gezonde gewicht zit/komt hoe langzamer het gewichtsverlies, met een gezonde leefstijl, gaat.)

Vrouw, 53 jaar
“In 3 maanden tijd heb ik mijn doel bereikt, dankzij Renate. Ik vond het heel prettig dat er in het begin regelmatig contact was via What’s app, als “stok achter de deur. Het duurt namelijk een aantal weken voor dat de leefstijl in jouw systeem zit. En als het er eenmaal inzit, wil je niet anders! Gewoon doen dus!!!”
(Cliënt had een BMI van 25,5 en een taille-omvang van 95 en heeft nu met 8 kg minder een BMI van 22,8 en een taille-omvang van 87 cm.)