Voor bedrijven

Fit for the job, ook in “Corona”-tijd!

Investering in een duurzame leefstijlverandering heeft een positieve invloed op de lichamelijke gezondheid en psyche van uw werknemer en een preventief effect op het ontstaan van vele aandoeningen en klachten (onder andere hart- en vaatziekten, osteoporose (botontkalking), diabetes, overgewicht, hypertensie (hoge bloeddruk), depressies en lage rugklachten.)

De voordelen voor uw bedrijf kunnen zijn: fitte(re) werknemers en daardoor een lager ziekteverzuim (gemiddeld 9 tot 21 minder verzuimdagen per jaar), meer voldoening, een hogere motivatie en minder verloop van werknemers.

Corona en een gezonde leefstijl: vaak een hele uitdaging…

Alles staat een beetje stil: het is daarom voor veel mensen en ook voor uw werknemers lastiger in beweging te blijven, te sporten, maar ook om de inactiviteit niet te hoog op te laten lopen. Want wanneer uw werknemer voornamelijk thuis werkt is het “even naar een collega lopen voor overleg” er niet meer bij. Ook de voeding vraagt vaak om wat meer discipline. Want we kunnen immers ook niet naar een restaurant of niet naar een feestje, dus maken we het onszelf thuis maar extra gezellig. En heel logisch toch? Alles bij elkaar maakt dat we de balans vaker kwijt zijn en misschien meer stress ervaren: we voelen ons minder fit, slapen minder goed en komen aan in gewicht. Dat voelt vaak niet goed, maar het is lastig om “de knop weer om te zetten”. Herkent u dit? Dan denk ik graag met u mee om uw werknemer weer fit(ter) voor de job te maken. Daar bent  u als werkgever en uw werknemer bij gebaat.

U kunt denken aan:

 • interactieve workshop (fysiek of online) over:
  • gezonde leefstijl (voeding, beweging, slaap, balans tussen in- en ontspanning);
  • voeding (minder energiedips, fitter gevoel, beter kunnen concentreren, stappen zetten richting een gezond gewicht);
  • overgangsklachten
 • interactieve groepstraining (fysiek of online)
  • onderwerpen zijn: voeding, beweging, slaap, balans tussen in- en ontspanning
 • gewichtsscreening:
  • een middel voor de werknemer om kijken waar hij/zij staat met bijv. gewicht, buikvet, spier- en vetmassa, taille etc. En wat dit evt. kan betekenen ten aanzien van bepaalde risicofactoren, zoals een verstoord cholesterolbeeld, diabetes etc.
  • een mooie stimulans om stappen te zetten richting een gezonde leefstijl
 • individuele consulten of een in te zetten traject gericht op een gezonde leefstijl en balans (voeding, beweging, in- en ontspanning).

Maatwerk voor u en uw werknemer staat voorop, waarbij duurzame leefstijlverbetering de insteek is.

Zijn uw werknemers “FIT FOR THE JOB”?

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen via info@praktijk-gezondgewicht.nl